Кметът Фандъкова провери реконструкцията на ул. “Първа българска армия“

 

"Реконструкцията на ул. "Първа българска армия" е един от големите обекти, които изпълняваме тази година. Улицата е важна за движението в "Орландовци".

Към момента е отворено за движение част от трасето. Очаквам до началото на декември да приключат дейностите по около 1,2 км." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на ул. „Първа българска армия”.

Ремонтът започна през лятото едновременно в два участъка – от река Суходолска до ул. „Нешо Бончев“ и от ул. "София" до ул. „Мара Бунева“, като общата дължина е около 1,2 км.

Извършена е реконструкция на инженерни подземни мрежи. Изпълнени са канализация на директно трасе заедно със сградни канализационни отклонения, както и електро- и телекомуникации.

По думите на заместник-кмета по обществено строителство инж. Ангел Джоргов се предвижда да се направят нови тротоари и да бъдат засадени дървета, където е необходимо.

От 28.09.2021 г. е въведена временна организация на движението за участъка от ул. „София“ до ул. „Нешо Бончев“.

Довършва се изпълнението на тротоарите на бул. "Тодор Каблешков".

"Продължава работа на бул. "Цар Борис III", където дейностите ще продължат и през 2022 г. На обекта има забавяне, което настояваме изпълнителят да преодолее, защото иначе ще се налагат санкции" – каза също кметът Фандъкова.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

30.09.2021