Кметът Фандъкова провери реконструкцията на бул. ”Княз Александър Дондуков”

За 15 септември ще бъде пуснато движението в участъците от ул. „Сердика“ до ул. „Г. С. Раковски“ и от бул. „Васил Левски“ до ул. „Кракра“. След това ще започне работа в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до бул. „Васил Левски“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на булеварда заедно със зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев.

Участъкът от ул.„Г. С. Раковски“ до бул.„Васил Левски“ трябва да приключи до края на октомври - началото на ноември при благоприятни атмосферни условия. Ще се работи с удължено работно време.

Ремонтът на тротоарите ще продължи след 15 септември.

Общата дължина на ремонтирания участък на бул. ”Княз Александър Дондуков” от ул. „Сердика” до ул. „Кракра” е 1,1 км. Запазва се ширината на пътното платно и тротоарите, като в южната му част се обособява двупосочно велотрасе, което се изгражда със специален гранитоиден паваж.

Полага се гранитна паважна настилка на пътните платна и трамвайното трасе, в това число и в кръстовището с ул. „Г. Раковски“. Трамвайното трасе се реконструира на дълбочина 75 см. Изградена е и циментостабилизирана основа.

Съществуващите гранитни бордюри се пренареждат и фугират. На местата на пешеходните пресичания в кръстовищата се изпълнява понижение на бордюрите и тактилни ленти, с цел осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и майки с детски колички.

Реконструира се контактно-кабелната мрежа и стълбовете на контактната мрежа, както и тролейбусната контактна мрежа от кръстовището на бул. „Княз Ал. Дондуков” и бул. „Васил Левски” до ул. „Кракра”, включително и двете кръстовища. Изпълнява се реконструкция на уличното осветление.

 

Фотограф: Гео Калев

 

04.09.2017