Кметът Фандъкова провери реконструкцията на басейна и физкултурния салон на 30. училище

Кметът Фандъкова провери реконструкцията на басейна и физкултурния салон на 30. училище

"Инвестираме във възстановяване и изграждане на физкултурни салони и басейни. Промяната на града включва възстановяването на напълно изоставени от години сгради, училища, басейни и физкултурни салони. В 30. училище „Братя Миладинови“ в район „Възраждане“ възстановяваме басейна, който не е работил от 30 години, ремонтираме и физкултурния салон и изграждаме спортни игрища. Създаваме цял спортен комплекс." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи заедно с кмета на „Възраждане“ Савина Савова и зам.-кмета на района арх. Николай Диков.

Затвореният по време на социализма басейн, след като е работил само няколко години, не функционираше. От тази година започна работа по проект за цялостна реконструкция и възстановяване на физкултурния салон и басейна, които са свързани с топла връзка. Около 2.5 млн. лева ще бъдат инвестирани. Очаква се до края на ноември да е готов физкултурният салон, а басейнът – през пролетта. Важно е да се изработи и модел за управление, което ще бъда направено заедно с директора на училището.

Кметът Фандъкова поиска да се проучи възможността за изграждане и на зелен покрив на басейна на 30. училище.

"В район „Възраждане“, след като изградихме нов парк, сега го разширяваме с аквапарк" – каза Фандъкова. Кметът припомни също, че "запазихме 81-ва детска градина, която спасих от замяна, когато бях заместник-кмет.

Мой личен приоритет е да инвестираме в здравето и образованието на децата. Инвестираме в спортни зали и физкултурни салони в училища.

В София има 24 училища с басейни и над 60 детски градини. Голяма част от тях бяха ремонтирани и реконструирани. В последните години изградихме около 20 физкултурни салона, като в момента се работи по 7.

София бе избрана за европейска столица на спорта. Превръщаме града в активен град, където младите хора могат да спортуват и да имат здравословен начин на живот" – каза също кметът Фандъкова.

 

Фотограф: Гео Калев
 

 

24.07.2019