Кметът Фандъкова провери работата на бул. "Черни връх"

До края на деня ще бъде възстановено изцяло движението

Очаква се до края на деня да бъде възстановено изцяло движението на бул. "Черни връх" при кръстовището с ул. "Филип Кутев", което в момента е стеснено заради авария в канализационната мрежа след обилните валежи снощи, 7 август. Причината за аварията е запушване на ВиК системата. Екипите на "Софийска вода", които направиха обследване на канализацията са открили сериозни наноси, едрогабаритни отпадъци, включително и строителни отпадъци, които са запушили шахтата на кръстовището. 

Запушването на канализацията е довело до повишаване на налягането, просмукване на водата под асфалта и надигане на асфалтовата настилка. Това каза днес, 8 август, кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място. 

Обектът е в гаранция и ще бъде възстановен за сметка на изпълнителя. 

При ремонта на бул. "Черни връх" миналата година беше изграден първият етап от канализацията в района. Район "Лозенец" в момента прави корекция на река Драгалевска при ул."Сребърна", която е в непосредствена близост. Това ще позволи "Софийска вода" да изгради отливен канал по ул. "Филип Кутев". 
При възстановяването на настилката на бул."Черни връх" в момента ще се направи допълнително укрепване на шахтата, така че да не се получи подобна авария.

На проверката присъстваха и заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев и изп.-директор на "Метрополитен" ЕАД инж.Стоян Братоев. 

 

Изпълнява се корекция на река Драгалевска при ул."Сребърна".

 

 

08.08.2017