Кметът Фандъкова провери изграждането на ученическа спортна зала в 149-то училище в кв. "Овча купел"

"За последните години сме построили 10 спортни ученически зали и физкултурни салона, а в момента изпълняваме разширение на сградата на Първа английска гимназия и 112-то основно училище, където е включен и нов физкултурен салон. В 149-то Средно училище в кв. "Овча купел 2" изпълняваме ученическа спортна зала и кабинети за приложни дейности". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи заедно с кмета на район "Овча купел" Христина Семерджиева.

Фандъкова посочи, че по нейно възлагане главният архитект на София подготвя процедура за 6 спортни зали. В момента се подготвя процедура за залите. Те са в районите "Младост", "Красно село", "Люлин", "Витоша" и "Студентски".

Подготвени са и проекти по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие за разширение на 9-та ФЕГ "Алфонс Дьо Ламартин" с учебен блок и многофункционална спортна зала физкултурен салон.

149-то СУ е построено през 90-те години на миналия век с два корпуса, като единият, в който е трябвало да има физкултурен салон, не е довършен. В края на миналата година започнаха строителни работи по довършване на сградата. Тя представлява част от учебния комплекс на училището и се състои от два блока: един за физкултурен салон и друг за учебни кабинети и обслужващи помещения. Свързани са с основната сграда на училището чрез топла връзка. Строителните работи трябва да завършат до началото на новата учебна година. Предвижда се да бъде заложено и изграждането на дворното пространство и игрищата.

Кметът Фандъкова посочи също, че подготвяме програма за развитие на училищната мрежа с цел осигуряване на едносменен режим в училищата.

04.04.2018