Кметът Фандъкова провери изграждането на нова детска градина в кв. “Мусагеница“

"Изградена на етап груб строеж е новата сграда към Детска градина № 12 в кв. “Мусагеница“, район „Студентски“. Тя е една от седемте детски градини, които изграждаме в момента в София, и ще бъде готова през есента за прием на деца." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството заедно с кмета на район „Студентски“ Димитър Дилчев, както и зам.-кмета доц. д-р Тодор Чобанов.

В кв. “Мусагеница“ се изгражда сграда за три нови групи заедно с физкултурно-музикален салон. Вече е поръчано и оборудването. Ще се извърши и ремонт на целия двор и на оградата. Стойността на инвестицията възлиза на 1.5 млн. лв. През 2017 г. са изпълнени мерки за енергийна ефективност на съществуващата сграда на детската градина.

В район „Студентски“ предстои внедряване на енергоспестяващи мерки на сградата на ДГ №78 и стартиране на изграждане нова сграда за Детска градина № 16.

"Строителството на нови сгради на детски градини е начинът за решаване на проблемите с недостига. София продължава да расте и да се развива, затова строежът на детски градини не трябва да спира" – каза също кметът. По думите ѝ "ролята на районните кметове е много важна. Те трябва да намерят подходящ терен за изграждането на детски градини, а ние да осигурим финансирането.

Тази година над 80 млн. лв. сме осигурили за инвестициите в образование – изграждаме 7 детски градини и предстои да започне строителство на още 8 в „Овча купел“, „Подуяне“, „Искър“, „Изгрев“, „Люлин“, „Триадица“, наред с новите детски градини инвестираме в строителство на 10 училища, в пет от тях се изграждат физкултурни салони. Извършват се и цялостни реконструкции в други 26 училища и детски градини.

04.06.2019