Кметът Фандъкова провери изграждането на локалното платно на Северна скоростна тангента

На 22 ще бъде пуснато движението по новоизграденото локално платно

"На 22 до обяд ще бъде пуснато движението по новоизграденото северно локално платно на Северна скоростна тангента." Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на инфраструктурния обект на място в присъствие на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев.

Локалните платна си изграждат при разклона за с.Требич

Завърши полагането на последния пласт асфалтова настилка при  северните локални платна на Северната скоростна тангента в близост до бъдещия бул. „Рожен“. Изградено е изцяло ново пътно платно и тротоари, както и ново енергоефективно улично осветление с LED осветители. Положена е пътна маркировка в участъка.

Изграждането на локалните платна се финансира със средства от държавния бюджет в размер на 1.5 млн. лв., като до сега са изградени три от четирите етапи.

Тази година се изгради трети етап с дължина около 240 м, след като бяха извършени отчуждителните процедури.

Най-голямото предизвикателство е извършването на отчуждителни процедури. Районните кметове работят за отчуждаването на връзките на Северната и на Източната тангента, както и на бул.“Рожен“.

В края на юни се очаква да бъде пуснато и движението по южното локално платно.  Северната тангента извежда транзитния трафик от града.

 

21.05.2018