Кметът Фандъкова проведе среща с представители на Дипломатическите представителства

Фандъкова: "Освен посланици на своите държави в България бъдете, както до сега, посланици на София зад граница"

Кметът Фандъкова проведе среща с представители на Дипломатическите представителства

"Имаме ясни приоритети и проекти, продължаваме работа за града си и разчитам на вас да бъдете активни, да работим заедно и освен Посланици на своите държави в България да бъдете, както до сега, и Посланици на София зад граница за популяризирането на града ни като туристическа, инвестиционна и бизнес дестинация и се надявам, че заедно ще постигнем тези цели." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при среща с представителите на Дипломатическите представителства в Музея за история на столицата в присъствието на заместник-кметовете Дончо Барбалов и д-р Тодор Чобанов.

Фандъкова посочи, че продължава работа по развитието на ключовите за града проекти като строителството на метрото, модернизирането на градския транспорт, което е важно, и за подобряване качеството на въздуха.

Фандъкова благодари на посланиците за инициативите и проектите, които са подкрепили или реализирали в града ни. Един такъв проект е конференцията за въздуха на кмета на София. "Темата за въздуха е важна за всички и вярвам, че вие отново ще подкрепите конференцията.

Работим и за подобряването на качеството на въздуха като безплатно подменяме старите печки на 1/3 от домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища и изграждаме общинска система за измерване на качеството на въздуха.

Монтираме и безплатно филтри на домакинства, които не могат да се включат в двата проекта.

Засаждаме нов зелен пояс на града, планираме изграждане на нови паркове, посочи също столичният кмет.

Както всяка година мога да изброявам добрите примери за успешното ни партньорство в нашите инициативи за подобряване на качеството на живот в София – посочи кметът.  – Променихме София с работа. През 2019 г. София влезе в класациите на FDi Intelligence Unit  Световни градове на бъдещето като заема 9 място по  благоприятност на бизнес средата и 4 място по ефективност на разходите" – посочи също Фандъкова.

 

 

 

 

11.12.2019