Кметът Фандъкова присъства на открит урок в нова математическа лаборатория на 125 училище

Интелигентната математическа лаборатория, създадена с подкрепата на училищното настоятелство, позволява да разгърнете своя потенциал, да се забавлявате и да успявате. Това написа в книгата на училището кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на открит урок в 125 Средно училище „Проф.Боян Пенев“.

125 Средно училище с основание е едно от най-добрите училища в София. Това се дължи на всички: директорът – г-жа Анастасова, нейния екип, учители и талантливите ученици, които ни радват с успехите си - особено в сферата на математиката, посочи също Фандъкова.

Математическата лаборатория, създадена в „смарт“ класна стая дава възможност обучението да бъде още по-интересно и успешно.

Учениците показаха умения да решават логически задачи, да чертаят геометрични фигури на интерактивата дъска, както и в реално време да присъстват на урок, изнесен в друга зала.

Математическа лаборатория на 125 Средно училище в София събра ученици и утвърдени математици. В урока бе и презентация на известния математик - Веселин Дренски, който е директор на института по математика и информатика към БАН. Присъства и Академик Петър Кендеров - председател на УС на Съюза на математиците в България.

В столични училища има общо 15 „смарт“ класни стаи. По данни на Регионалния инспекторат по образование в София Информационни технологии се изучават разширено в 20 Средни училища, а профил информационни технологии има в Американския колеж и в  2 частни училища.

Фотограф: Гео Калев

04.04.2017