Кметът Фандъкова представи работата за града пред студенти от Висшето франкофонско училище

 

Студенти от Висшето франкофонско училище по администрация и управление проведоха среща с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, на която разговаряха за проектите и предизвикателствата пред съвременните градове.

"Радвам се, че проявявате интерес към работата на Столична община и ще имате възможност да видите нашия град и да отнесете част от София в своите спомени. София дължи много на добре образованите хора, които живеят и работят тук"– каза кметът Фандъкова.

"Столичната община работи за устойчивото развитие на града и създаването на повече възможности и перспективи за развитие на хората, на бизнеса и привличането на инвестиции. Основната визия за града е развитие на София като зелен и иновативен град" – каза също Фандъкова.

През последните години в София се наблюдава ръст на IT индустрията и сферата на чистите производства. Това повишава стандарта на живот и привлича повече образовани хора.

Добре образованите млади и иновативни хора са потенциала на София. Чрез Общинската агенция за инвестиции подпомагаме бизнеса в града, развиваме възможностите за предприемачество и особено младежко предприемачество и иновации. В София са 90% от IT компаниите в страната, като тук са ангажирани над 40 000 от работещите в столицата.

Като голям град столицата на България се изправя и пред различни предизвикателства. Приоритетните области през последните години са възстановяването на публичната инфраструктура, екологията, модернизиране на транспорта, възстановяване на паркове и градски пешеходни пространства, както и образованието.

В рамките на срещата арх. Бойка Къдрева направи презентация с най-актуалните проекти за развитие на града и архитектурни конкурси за градски пространства като площад "Св. Неделя".

15.02.2019