Кметът Фандъкова представи проекта за бюджет на София пред КТ „Подкрeпа”

Днес, 16 декември 2016г. кмета на София Йорданка Фъндъкова проведе среща с делегация на КТ "Подкрепа", водена от вицепрезидента Иоанис Партениотис, на която бе представен проекта за бюджет на Столична община за 2017 г.

Зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов направи презентация на проекта за бюджет.

От КТ "Подкрепа" присъстваха председателя на Медицинска федерация д-р Камен Данов и федералния секретар Вихра Белева, председателя на Федерацията на транспортните работници Илиян Ценов и федералния секретар Иван Кирилов, зам.-председателя на Синдикат "Образование" Георги Шошев и федералния секретар Емилия Мирчева.

В последните 5-6 г.с устойчиви приоритети и последователна работа гарантираме развитието на града. София успя да излезе от икономическата криза от 2008-2009 г. и да запази нивата на приходите, постигайки устойчиво развитие. Инвестициите, които са реализирани с европейски и собствено финансиране, през миналия  програмен период са 3 млрд.лева, от които 2 са безвъзмездно финансиране, посочи кметът Фандъкова.

София се развива като транспортен и логистичен сектор и добрата инфраструктура и свързаност помага изключително много.

Проектът за бюджет на София за 2017 г. е около 1,2 млрд. лв. От тях собствените приходи са 612 млн. лв. Не увеличаваме основните данъци и такса битови отпадъци.

16.12.2016