Кметът Фандъкова пожела успех на участниците в „специализираната олимпиада“ в Москва

Миналата година българските деца спечелиха на същите игри 18 медала

Столична община, инициатива София - Европейска столица на спорта и БОК осигуриха екипировка на децата, които ще участват в „специализираната олимпиада“ в Москва. Кметът Фандъкова им пожела успех и им връчи трите флага – знаме на Република България, на София и на „София – Европейска столица на спорта“.

Сред официалните гости в сградата на общината бяха още вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева, ген. секретар на БОК Белчо Горанов, председателят на УС на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ Маргарита Борисова, Анатоли Илиев – организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, Анна Стойкова, член на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община и др.

Столична община и София – Европейска столица на спорта с радост подпомагат Сдружението и застават зад подобни каузи, които предоставят нови възможности за спорт и физическа актовност на повече хора от различни социални и възрастови групи,“ каза в приветствието си Йорданка Фандъкова, като благодари за партньорството в благотворителната кауза на Българския олимпийски комитет.

От името на децата Маргарита Борисова благодари за помощта и изрази задоволството си от сътрудничеството със София – Европейска столица на спорта. Деца от София  - Алекс Йорданов, Емил Христов и Пламен Павлов, ще участват в състезанията по футбол, бягане и стрелба по време на предстоящите спортни игри.

България ще бъде представена от 15 деца на специализираната олимпиада в Москва, където ще стартират състезатели от над 20 държави в шест спорта.

Миналата година българските деца спечелиха на същите игри 18 медала и се наредиха на второ място в крайното класиране след домакините от Русия.

26.05.2017