Кметът Фандъкова поздрави участниците в Световната купа по паркур в София

„За мен е чест София да бъде за първи път домакин на Световната купа по паркур. Радвам се, че днес можем да посрещнем най-добрите състезатели по паркур от цял свят.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на връчването на медалите в първия финал на първенството, в присъствието на президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, служебния министър на спортна Андрей Кузманов, председателя на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев и известния български гимнастик Йордан Йовчев.

"София заслужи доверието и наскоро получи титлата "Световна столица на спорта за 2024". Само тази година нашият град посреща 10 световни и европейски първенства и турнири, едно от които е състезанието по паркур" – каза кметът Фандъкова.

В Световната купа участват състезатели от 20 държави.

Фандъкова поздрави Международната и Българската федерация по спортна гимнастика за организацията и посочи, че Столична община подкрепя развитието на различни видове спорт в града, както и дейността на спортните клубове за развитие на детско-юношеския спорт.

Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ годишно провеждат над 100 основни спортни събития. 

11.09.2021