Кметът Фандъкова поздрави победителите в Програма на „Джуниър Ачивмънт“ „Учебна компания“ и „Изгряващ учител на годината“

Кметът Фандъкова връчи награда „Изгряващ учител на годината“ в Програма на „Джуниър Ачивмънт“. "Програмата „Учебна компания“ е пример за обучение по предприемачество на младите хора. С нея насърчавате знанията, които са полезни. През последните години „Джуниър Ачивмънт“ играе голяма роля за образованието и подготовката на младите хора. Гордея се, че лично съм участвала при въвеждането на предприемачеството в учебните програми в българските училища. В Програмата „Учебна компания“ тази година участват над 10 столични училища." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която поздрави „Джуниър Ачивмънт“.

Фандъкова връчи награда „Изгряващ учител на годината“, която се присъжда за първа година и е предназначен да отличи най-активния и вдъхновяващ учител, който за първи път преподава по Програмите на "Джуниър Ачийвмънт" България. Призът получи г-жа Магдалена Велкова от СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин.

По думите на Фандъкова, "когато говорим за модерно образование, разбираме, че най-важният фактор – това са учителите, добре подготвените и мотивирани учители, които да запалят искрата и да бъдат пример за младите хора".

Фотограф: Аделина Ангелова

02.06.2022