Кметът Фандъкова посети столичното 58. училище, в което е изпълнен проект „София избира децата“

 

"В 11 столични училища приключиха дейностите по обновяване в изпълнение на проект „София избира децата“. С цел осигуряване на устойчивост на проекта Столична община ще продължи да инвестира в обновяване на училищната среда." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес посети 58. училище в кв. “Орландовци“, което е едно от първите столични училища, извършили обновяване на санитарните помещения в част от своята сграда.

На проверката присъстваха и авторите на проекта „София избира децата – създаване на съвременни училищни тоалетни“ – Ивелина Иванова и Деница Шилигарска, директорът на училището г-н Мустайков, зам.-кметът на София по строителство инж. Ангел Джоргов, кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

„София избира“ стартира по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова с цел реализация на проекти за подобряване на градската среда, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване.

В 58. училище са модернизирани тоалетните в два от етажите на учебното заведение. Финансирането по Програмата на кмета е в размер на 50 хил. лв. и съфинансиране от 58. ОУ 17 хил. лв.. Предвижда се в следващата година да се обновят и останалите тоалетни в сградата.

Със средства от бюджета на Столична община е извършен и ремонт на покрив на 58. ОУ „Сергей Румянцев“, като са инвестирани около 17 хил. лв.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

14.10.2021