Кметът Фандъкова посети изложбата "История помежду" в Музея за история на София


Кметът на София Йорданка Фандъкова посети изложбата "История помежду", която е в Регионалния исторически музей на София.

Изложбата ще продължи до 30 септември. Тя се реализира сред експонати от постоянната експозиция на музея.

"История помежду" е проект на Фондация "Изкуство – дела и документи" и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Програмите на Столична община в областта на културата подкрепят творците в града и подпомагат развитието на творчески проекти в различни области.

Изложбата представя истории за фамилията Стоянович и свързаните с нея фигури на жени. Фокусът попада върху четири дами, чиято съдба се преплита с тази на изтъкнати личности. Представянето се случва чрез добавянето на нови елементи в три зали от постоянната експозиция, както и в Централното фоайе на музея.

Разказите за "Жените на София" са дело на Димитър Стоянович. Участници във "Фрагменти" са: Стела Василева, Наталия Ленц, Ивана Ненчева, Радостин Седевчев, Георги Тенев и Красимир Терзиев. Куратор на изложбата е Весела Ножарова. Графичната концепция и изложбеният дизайн са на Калина Димитрова, Наталия Ленц и Ралица Тонева.

 

 

25.08.2020