Кметът Фандъкова подписа допълнително споразумение за безвъзмездно финансиране на още 4 нови електробуса

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа допълнителното споразумение за безвъзмездно финансиране на още 4 нови електробуса. Те ще бъдат закупени със спестените средства от проведената процедура за доставка на нови 30 електробуса и 30 тролея, които вече се движат в София по линии №№ 6, 60 и 74.

Допълнителното споразумение е подписано между Столична община, Министерство на околната среда и водите и „Столичен електротранспорт“ ЕАД.

Новите превозни средства са закупени по проект от Оперативна програма „Околна среда“ – „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт и електрически автобуси и тролейбуси.“ Спестените средства от провеждането на процедурите са 5.568  млн. лв.

По проекта са реконструирани и 3 зарядни станции.

"Електробусите са от най-високия екологичен клас, нископодови, климатизирани и с видеонаблюдение. С новите 30 електробуса заменихме дизелови автобуси.
Обновяването на градския транспорт е част от програмата ни за подобряване качеството на въздуха" – каза кметът Фандъкова. 

27.05.2022