Кметът Фандъкова и посланикът на Конфедерация Швейцария Кнобел обсъдиха доставката на трамваи за София

Актуалният напредък и доставката на модернизираните трамваи от столицата на швейцария Базел обсъдиха на среща кметът на София Йорданка Фандъкова и Негово Превъзходителство г-н Денис Кнобел - посланик на Конфедерация Швейцария у нас. Очаква се първата доставка на 4 от общо 28 трамвая в София.
   
В момента се транспортират първите швейцарски трамваи към България. Около месец и половина ще продължи подготовката на трамваите за въвеждане в експлоатация, обясни инж.Евгени Ганчев, изпълнителен директор на "Столичен електротранспорт".
Трамваите ще бъдат доставени по Проект "Модернизирани трамваи за град София", който се реализира в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социалните неравенства в разширения Европейски съюз.
Те са с нископодова част и ще бъдат пуснати в движение след преминаване на подготвителен период. Ще се движат по линии 6 и 12.
Целта на проекта "Модернизирани трамваи за град София" е да се подобри качеството и достъпността на услугите в обществения транспорт на град София чрез дарението и доставката за "Столичен електротранспорт" ЕАД на 28 модернизирани трамваи Ве 4/6 S.
На срещата присъстваха и заместник-кметовете на София Евгени Крусев, Дончо Барбалов, както и г-н Хуго Бругман, ръководител на отдел "Принос към разширяването на ЕС".

 

02.02.2017