Класиката е на мода

С флашмоб район „Възраждане“ се включи в Европейската седмица на мобилността

С атрактивен флашмоб с класически танци, много романтика, феерия и музиката на Шопен, Чайковски и Делиб район „Възраждане“ - СО се включи в Европейската седмица на мобилността в столицата. Танцуващите принцеси от Балетно студио „Ева“ пристигнаха с ретро трамвая и пред Дървото на традициите на район „Възраждане“ изненадаха работещите, жителите, гостите на Района с впечатляващи изпълнения.

Заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков приветства гостите на събитието: председателят на Инициативния комитет за провеждане на Европейската седмица на мобилността и председател на Комисията по транспорт и туризъм общинския съветник Екатерина Йорданова, общинския съветник Борислав Борисов, член на Комисията по транспорт и туризъм на СОС, заместник-председателя на Съвета на директорите на „Електротранспорт“ ЕАД Десисава Пачева, Цветан Цолов от ЦГМ и актьора Цветомир Иванов, който като жител и приятел на район „Възраждане“ подкрепи инициативата.

Екатерина Йорданова благодари на талантливите балерини, че така оригинално и атрактивно подкрепят Европейската седмица на мобилността и са решили да станат посланици на инициативата. „Кампанията на Европейската комисия дава възможност да се представят алтернативни начини за устойчива мобилност на жителите на европейските градове, която да промени поведението на гражданите. Като организатори ние сме си поставили за цел да насърчим жителите и гостите на столицата да ползват повече градски транспорт, велосипеди и да ходят пеша. Фокусът на нашата инициатива е и да направим града ни по-зелен чрез използване на екологични видове транспорт, за да имаме по-чист въздух и да сме по-здрави“ каза Екатерина Йорданова.

"Заедно стигаме по-далеч" – това е мотото на кампанията ни тази година и аз като общински съветник и жител на района „Възраждане“  искам да призова всички да бъдем по-отговорни към нашия град и към себе си, за да бъдем по-здрави и да дишеме по-чист въздух“ каза общинският съветник Борислав Борисов и благодари на момичетата от Балетно студио „Ева“ при читалище „Г. С. Раковски 1925“ с художствен ръководител Евелина Желева, както и на организаторите на събитието: Столична община, „Столичен електротранспорт“ ЕАД и район „Възражане“ - СО.

Инициативата продължи в ретро трамвая, в който всички малчугани получиха разноцветни балони и стикери, а техните родители в. „Зелен булевард“ с много интересни факти и информация за Европейската седмица на мобилността.

                     

20.09.2017