Киномания започна с препълнена зала 1 на НДК

Филмовата панорама е част от Календара на културните събития на Столична община

„Киното е част от духовния живот на града, спътник на всеки истински софиянец. Несъмнен факт е, че днес повече от всякога се наслаждаваме на това велико изкуството в над десет фестивала от различен характер. Най-старият, най-важен, най-голям, най-любим е Киномания, която вече 33 години ни радва всяка есен с най-доброто от българското и световно кино. С удоволствие отбелязваме, че и тази година фестивалът се открива с български филм, един шедьовър на съвременното българско кино, работещ върху класически български текстове и, разбира се, разработващ съвременни проблеми – „Засукан свят” с режисьор Мариус Куркински” – каза заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов.

„Поздравяваме всички творци, които ще се представят на сцената на Киномания. Разбира се, със задоволство посрещаме и големия Теодор Ушев, който в неделя ще има специална вечер с единствена прожекция за България на филма „Физика на тъгата”. Благодарим от сърце от името на кмета и целия ни екип на организаторите на Киномания. Пожелаваме на публиката най-приятни мигове във вълшебния свят на киното!” – добави доц. Чобанов.

До 30 ноември ще имаме възможност да гледаме най-доброто от света на киното в програмата на Киномания. Информация ще намерите на https://www.kinomania.bg/ и на Фейсбук страницата на фестивала https://www.facebook.com/kinomania2018/

 

 

 

15.11.2019