Йорданка Фандъкова възложи на почистващите фирми да създадат организация за снегопочистване на столицата


Във връзка с прогнозите за снеговалеж и понижаване на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова проведе оперативка със зам.-кмета Десислава Билева, представители на Столичния инспекторат, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и управителите на фирмите, ангажирани с почистването на града. 

По време на работната среща зам.-кметът Десислава Билева оповести приключилата проверка на фирмите, показваща, че те разполагат с повече от 260 машини снегопочистваща техника и в базите си имат нужните количества соли.    

Кметът Фандъкова възложи да бъде създадена организация за работа и от 2 часà тази нощ снегопочистващата техника да бъде разположена на определените от Столичния инспекторат 66 местостоянки в София, като в районите с по-висока надморска височина снегопочистващите машини да бъдат на местостоянките час по-рано.  Приоритетно ще се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, както и стръмни места и мостове в града, където се очакват заледявания.  Управителите на фирми имат задачата да създадат и нужната организация за почистване на спирките и подходите към подлезите.

При необходимост временно ще се затварят за движение пътни отсечки за извършване на обработки. През днешния ден се извършват обработки на пътищата в ПП "Витоша", където и в момента вали сняг.

Призоваваме водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да се съобразяват с пътните условия.  

29.11.2021