Йорданка Фандъкова, Роналд Лаудер и д-р Александър Оскар откриха Еврейско училище в София

"Възстановяването на тази образователна традиция е важна стъпка и принцип на мъдрост и толерантност – каза в словото си кметът Фандъкова. – Представителите на еврейската общност са близки приятели, които работят не само за своята общност, а работят за нашата страна и нашия град и помагат за развитието и промяната на София."

"Благодаря, че възпитавате децата си така, че да обичат София и България." Това каза при откриването на Еврейското частно основно училище "Роналд Лаудер" Йорданка Фандъкова.

Кметът Фандъкова откри Еврейското частното основно училище заедно с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер, чието име носи и училището, д-р Александър Оскар – председател на организацията на евреите в България "Шалом".

В думите си кметът Фандъкова посочи, че "София е град на мъдростта и толерантността и тези ценности са много важна част от морала на нашата все по-модерна и успешна образователна система, която развиваме с важни инвестиции, защото няма по-важно нещо от нашите деца и тяхното добро образование." София и нашата страна познават в историята си еврейските училища, които съществуваха до 1951 г.
"Възстановяването на тази образователна традиция е важна стъпка и принцип на мъдрост и толерантност. Тук деца от столичната еврейска общност, но и от другите етноси, ще станат приятели, ще учат, ще играят, ще израстват физически и духовно" – посочи също Фандъкова.

Фандъкова благодари за подкрепата на българското образование от нашата еврейска общност, която работи рамо до рамо с нас, за да бъде нашият град едно добро място за учене и живене.

Кметът посочи също, че "работим за това в София да бъде построено голямо еврейско училище. С идеите в сферата на образованието, които има г-н Лаудер, ще работим по програма за привличане на учители по английски, за които езикът е майчин.

15.09.2019