Йорданка Фандъкова присъства на представянето на новата книга на проф. Кирил Топалов „Софийски истории“

"Като кмет на София винаги съм искала да се разказват повече истории за града, истории, които да държат жива паметта на софиянци." Това каза при представянето на книгата  „Софийски истории“ на проф. Кирил Топалов  в литературен клуб „Перото“ столичният кмет Фандъкова. "Градът ни има нужда  от това да се разказва повече за него и то през съдбите на поколенията, израснали, мечтали и създавали тук. От  тези разкази за София имаме още повече нужда ние – софиянци, защото чрез тях се свързваме в общност" – каза кметът при представянето на книгата.    

Йорданка  Фандъкова припомни и един малко известен факт – ролята на проф. Кирил Топалов в качеството му на общински съветник за създаването на Програма „Култура“, която е основният финансов механизъм за подкрепа на столичната култура и софийските творци.  Кирил Топалов е и почетен гражданин на София.

 Книгата бе представена от проф. Михаил Неделчев.

„Софийски истории“ съдържа разкази и новели, представящи живота на  няколко поколения софиянци. Творбите на Кирил Топалов отразяват живота на столичани, поради което той е определян от литературната критика като един от най-добрите софийски градски писатели.

22.07.2021