Йорданка Фандъкова присъства на откриването на изложбата на Насимо Life is a Study

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на шестата изложба на Станислав Трифонов – Насимо, озаглавена „Животът е учене + 25 години Насимо“. Изложбата се намира в Столичната галерия 2.0 и представя скици, учебни етюди, картини и монументални  стенописи.

Станислав Трифонов – Насимо е сред най-популярните стрийт артисти в София. Сред най-известните му творби в София са изображението на Дядо Добри, графита „Хвърчащите хора“ в памет на Валери Петров и 102-метровият графит "Свободен". Негови графити красят фасади в Австрия, Великобритания, Турция, Италия, Германия и други страни по света. 

Инвестицията в промяна и подобряване на градската среда през културни проекти е приоритет, който дава възможност на съвременните артисти да реализират творческите си идеи, вдъхвайки нов живот на градските пространства. Монументалните стенописи, които Насимо реализира през последните шест години в столични квартали, успяха да преобразят техния дух, да очовечат кварталите и да ги направят по-уютни и не на последно място да променят нагласите към графити артистите, които всички ние често асоциираме с вандалски намеси по фасади и градски паметници.

Кметът Фандъкова  благодари на Насимо и за  това, че прие да бъде част от кампанията SO SOFIA за представяне на града ни по време на председателството на Съвета на Европа, а негова снимка се превърна в събирателен образ на креативните, млади хора в София.

 

16.05.2019