Йорданка Фандъкова откри Фестивала на науката

Днес в София Тех парк бе открито осмото издание на  Фестивала на науката. Инициативата е на Британския съвет, а сред основните организатори са Столичната община, Министерството на  образованието и науката  и Представителството на ЕС в България. Тази година фестивалът включва 110 събития, като  повече от половината са насочени към децата и учениците. За участие в отделните събития са се записали над 2500 деца, а очакванията на организаторите са щандовете с експерименти да бъдат посетени от 10 000 ученици.

"Младите учени показват на децата, че науката може да бъде интересна, и се надявам все повече деца да  обръщат внимание на науката и точните дисциплини. Нашият град има нужда от  добре подготвени и мотивирани специалисти, в каквито  съм убедена, участниците във Фестивала на науката ще се превърнат". Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на фестивала. Кметът припомни, че събитието е част от Културния календар на Столичната община и изказа благодарност на Британския съвет за организацията на фестивала и за неговото израстване и утвърждаване през годините като авторитетен форум.  

На откриването на Фестивала на науката присъстваха  председателят на комисията по образование, наука, култура и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева и зам.-кметът Тодор Чобанов.

11.05.2018