Йорданка Фандъкова награди участниците във фотоконкурса „Това е моята Европа“

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри изложба с  фотографии на тема „Европа и аз“ и връчи награда на победителката в конкурса Марияна Минчева. 

Инициативата е на училището за политика „Димитър Паница“ и се реализира със съдействието на Европейския парламент.   
Радвам се, че на  едно от най-хубавите открити пространства за култура в навечерието на Деня на Европа откриваме изложба с фотографии, посветени на Европа. За мен е много ценно това, че  можем да видим преживяванията на младите хора. Това каза кметът Фандъкова при откриване на изложбата.  Когато говорим за Европейския съюз обикновено представяме реализираните инфраструктурни проекти със средства на европейската солидарност. Тази изложба ни извежда към ценностите, които ни обединяват, каза столичният кмет и подчерта, че за нея разбирането на младите хора за мултикултурна Европа и приемането на различията като богатство е много важно.
Със свои фотографии в конкурса са участвали над 300 младежи от цялата страна. Награди получиха още така Виктория Самокварева от Казанлък,Радослав Свирецов от Бургас и Йоана Такова от Перник. Изложбата със най-добрите снимки ще може да се види до 16 май.  

 

05.05.2017