Йорданка Фандъкова и Стойка Кръстева се включиха в инициативата „Надежда за шампиони“ в 54. СУ „Свети Иван Рилски“

Кметът на София Йорданка Фандъкова и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посетиха 54. СУ „Свети Иван Рилски“ и са  включиха в заключителното събитие на инициативата „Надежда за шампиони“.

Йорданка Фандъкова поздрави олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която е лице на кампанията „Надежда за шампиони“, и кмета на район „Надежда“ Димитър Димов с неговия екип за реализираната инициатива в подкрепа на спорта и здравето на децата. „Впечатляващи са вашите резултати. Проектът „Надежда за шампиони“  дава възможност практически да се запознаете с големите шампиони и условията за спорт в района" – каза кметът Фандъкова  на учениците. "Стойка Кръстева и нейният треньор не само станаха шампиони, но и създават бъдещи шампиони" – каза столичният кмет и им благодари за  отзивчивостта, отделеното време и социалната отговорност, за това, че влагат душа и сърце в идеята да накарат повече деца да влязат в спортните зали. „Спортът е здраве и дисциплина. Той ни учи да бъдем човечни, да бъдем отбор, и ви кара да бъдете по-добри ученици. Спортът е и най-сигурната превенция срещу лоши навици и зависимости“ – каза още кметът Фандъкова. Столичната община инвестира в развитието на спортните обекти в района и в спортни събития. „Имате условия да спортувате както в училището, така и в района, имате добри учители и треньори, примера на нашите спортисти и остава да изберете своя любим спорт и да тренирате“ – посочи още столичният кмет.

„За мен е чест да съм тук, защото виждам, че нашият труд, който сме положили аз и моят екип, има резултати, – каза олимпийската шампионка Стойка Кръстева на учениците. – Вземането на един медал сам по себе си не означа нищо, но когато вземането на този медал запали толкова много деца и родители да се върнат в спортните зали, виждаме смисъла, – каза олимпийската шампионка. – Спортът ни прави по-здрави и ни учи на ред добродетели, които ни карат да бъдем преди всичко добри хора, да си помагат и да се подкрепят“ – посочи още Стойка Кръстева.  

Инициативата се проведе на новоизградената площадка по безопасност на движението в училището. Деца и треньори от спортния клуб демонстрираха своите умения, а учениците имаха възможност да се запознаят с бокса, включвайки се в тренировката. В рамките на кампанията  Стойка Кръстева, треньорите от боксов клуб "Локомотив (София)" и деца от школата посетиха всичките 9 училища и 12 детски градини в район „Надежда“, за да популяризират спорта и  здравословния  начин на живот и като алтернатива на зависимостите. През последните няколко години спортуващите деца в Обединените спортни клубове „Локомотив“ са нараснали пет пъти.    

Кампанията „Надежда за шампиони“ се реализира в периода 15 септември 2021 г. – 15 май 2022 г. и е част  от календара на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район “Надежда”.

 

 

04.05.2022