Извършват се обработки срещу заледяване във всички райони на София

В София във връзка с валежите от сняг се извършват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Над 120 снегопочистващи машини работят на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт на града, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път.

Обработват се и основни улици в районите, стръмни участъци, мостове. Започна работа и във вътрешно-квартални улици в „Оборище“, „Лозенец“, „Витоша“, „Връбница“ и др.

Най-обилни са валежите от сняг в планинските части на града.

В природен парк Витоша обработките се изпълняват с опесъчаване на пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

Дейностите се контролират от екипите на Столичен инспекторат.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са също на терен и извършват обходи, а през деня съдействаха за организацията в придвижването на автобусите на ски училишата.

В момента градският транспорт се движи при зимни условия, изпълнявайки обичайните си маршрути.

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. В него те получават храна и подслон. Гражданите могат да подават сигнали на тел.112, както и на контактния център на общината на 0700 17 310. 

13.02.2021