Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 района на Столична община

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е спирала цяла нощ и продължава и в момента. Обстановката е усложнена, обилните валежи и навявания непрекъснато натрупват снежна маса. Очаква се валежите да продължат и през деня и затова работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 района на Столична община. Общо 182 машини, специализирана техника, са на терен и разпръскват смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на "Околовръстен път".

Поради усложнената обстановка планинските пътища към Витоша („Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”) ще бъдат затворени за движение.

Където е необходимо във връзка с извършване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят участъци за движение. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градският транспорт.

Движението се извършва при зимни условия. Затруднено е пешеходното придвижване.

Молим гражданите,на които не им се налага да пътуват да не използват личните си автомобили. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за движение при зимни условия автомобили.

Към момента няма информация за райони без електроснабдяване и парно.

Напомняме на гражданите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.

Информация за обстановката в София към 6.00 часа, 26 февруари 2018 г.

 

26.02.2018