Извършва се оросяване на основни улици и булеварди

Осигурява се минерална вода за гражданите на три пункта

 

Във връзка с високите температури продължава оросяването на основни улици и булеварди в София. Оросяването се изпълнява след 12 часà, а целта е да се предотврати прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура. Дейностите се изпълняват по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Ще се оросява с помощта на цистерни бул. „Ботевградско шосе“, бул. "Цариградско шосе“, бул. "Брюксел“, бул. „България“, Южна дъга , бул. „Васил Левски“ и др. Контрол за качеството на миенето и оросяване се извършва от Столичен инспекторат.

Столичната община организира и раздаване на безплатна минерална вода. От 13:00 часà гражданите могат да получат вода на три пункта в града. Те са на площадното пространство при храма „Св. Неделя”, на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на Националния дворец на културата – при пилоните. Водата ще се предоставя до изчерпване на наличните количества. Инициативата се организира от Столична община чрез дирекция „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ и „Аварийна дейност и превенция“.

 

15.07.2021