Изпълняват се асфалтовите работи на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“

 

"Започна изпълнението на асфалтовите работи на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“. Дейностите по полагането на асфалт се изпълняват от вчера, 13 юли, и се предвижда да приключат следващата седмица и да бъде отворено за движение кръстовището." Това каза заместник-кметът на София по строителство д-р инж. Ангел Джоргов при проверка на строителните работи на обекта.

"Установиха се допълнителни инженерни мрежи, отделно от това съобразяваме продължението на булеварда с бъдещия габарит в посока бул. „Черни връх“ – посочи също инж.Джоргов.

Подземните инженерни мрежи включват: изграждане на канал Ф1000 и Ф800, за които е необходим дълбок изкоп, изграждане на водопровод, на нови електрически и телекомуникационни проводи, на газопровод, на улично осветление.

Продължава работа по тротоарите. Предвижда се движението в кръстовището на бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Луи Айер“ да бъде възстановено около 23.07.2021 г., след което реконструкцията ще продължи в участъка на северното платно на булеварда от ул. „Деян Белишки“ до ул. „Костенски водопад“, който ще бъде затворен за движение за изграждането на канал, водопровод, тротоар, велоалея и преасфалтиране.

Зам.-кметът по строителство съобщи също, че продължава реконструкцията и по другите обекти: ул. “Цар Ив. Шишман“, ул. “Първа българска армия“, строителните дейности на ул. „Николай Коперник“ също са изпълняват в график, като се работи по водопровода и през следващата седмица се очаква да започне работа по пътните дейности. На бул. “Цар Борис III“ се полага релсовият път пред „Пирогов“ и на бул. “Македония“.

 

Фотограф Аделина Ангелова

 

 

14.07.2021