Изпълнява се полагането на биндера на южното пътно платно на бул. ”България”

Полагане на първия пласт асфалтобетон на бул. ”България” извършват екипите на строителя. Изпълнени са около 10 хил. кв. м от биндера.

Продължава и монтирането на металната мрежа по цялото протежение на пътното платно на булеварда в участъка между бул. “Ив. Гешов“ и бул. “Витоша“. Положени са 16 хил. кв. м метална мрежа от общо около 19 хил. кв. м за едното пътно платно. Металната мрежа се полага за заздравяване на пътното платно. Подобна технология бе приложена на кръстовището на "Орлов мост" и в участъка от бул. ”България” от бул. ”Гоце Делчев” до бул. ”Акад. Ив. Гешов”.

В момента се ремонтират и тротоарните настилки. „Софийска вода” приключи работа по заустване на канализация в участъка. Започва нивелирането на шахтите.

Ако метеорологичните условия са подходящи, работата по полагане на биндера се очаква да приключи в началото на другата седмица, а след това ще започне изпълнението на последния износващ пласт асфалтова настилка.

След това ремонтните работи ще продължат в другото, северното пътно платно, на булеварда в отсечката от бул. "Иван Ев. Гешов" до бул. "Черни връх". 

13.07.2019