Изложбата "Франция еМОЦИЯ" – Пътешествие анимация – от 28 юни до 12 юли в Галерията на открито на Столична община на Моста на влюбените

Изложбата "Франция еМОЦИЯ" – Пътешествие анимация – ще бъде представена от 28 юни до 12 юли в Галерията на открито на Столична община на Моста на влюбените. Не пропускайте това модерно и интерактивно пътуване из Франция!

Изложбата предлага уникално творческо преживяване между фотографията и дигиталната анимация, което ще потопи зрителите в любопитно пътуване из забележителното богатство на френското културно наследство.

Четирима международни фотографи – Ижола Акпо (Бенин), Еду Монтейро (Бразилия), Дейвид Шалиол (САЩ) и Лурдес Сегаде (Испания), пропътуваха различни краища на Франция и заснеха 35 паметника на културното наследство.

За вдъхване на живот на тези фотографии френските художници Жюли Шхенг и Томас Понг измислиха анимиран герой, който се движи и преобразява в снимките – с помощта на мобилно приложение в добавена реалност – безплатно, лесно и общодостъпно.

Изложбата се реализира от Френския институт в България в партньорство със Столична община и с подкрепата на Bulgaria air.

#franceemotion

15.06.2021