Изложба представя легендарната Невена Коканова в Галерията на открито в Градската градина

"Радвам се, че изложбата за Невена Коканова се представя в Градската градина и така добре хармонизира на това емблематично място за култура и духовност. Поколения наред са израснали с образа на Невена Коканова и всички тинейджъри са били влюбени в нея. Трябва да се пази паметта за такива личности. Малцина са актьорите, оставили такава запомняща се следа в историята на българското кино и театър." Това каза при откриването на изложбата доц. д-р Тодор Чобанов.

Д-р Чобанов благодари на Теодора Шарланджиева – дъщерята на Невена Коканова, която предостави фотографиите от личния си архив, и на Георги Тошев за идеята съвместно да отбележим тази годишнина.

На представянето на изложбата присъства и председателят на Постоянната комисия по култура, наука, образование и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева. 

Повечето фотографии от изложбата се показват за първи път. Те са запечатали мигове от житейския път на актрисата. Изложбата ще бъде в Градската градина до 3 януари 2019 г. И това е едно от събитията, посветени на талантливата българска актриса.

Този месец предстоят още:
- 14.12.2018 г. – 18,30 ч. – Сатиричен театър – откриване на изложбата „Невена и Сатирата“; с участието на Калин Сърменов – директор на театъра, и приятели на Невена Коканова.
- През месец декември – кино „Одеон“ – „НепознатиТЕ роли на Невена Коканова“ – панорама с филми на Коканова.

Фотограф: Гео Калев

 

 

 

13.12.2018