Изложба на открито “Витоша – планината, която дава живот” (24 юни – 8 юли)

Фондация „София – евростолица на спорта“

с подкрепата на дирекция „Култура“ на Столична община

 

представя:

Изложба на открито

“Витоша – планината, която дава живот” 

28 пана представят началото на туризма на Витоша и възможностите за туризъм в наши дни

 

От 24 юни всички любители на планината и приключенския начин на живот в столицата ще могат да разгледат изложбата “Витоша – планината, която дава живот” в Галерия на открито до Кино „Кабана“ в парка на НДК. 28 пана ще представят впечатляващи фотографии на Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и фактите проследяват историята на организирания туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене, до възможностите за активно прекарване сред природата и облика и в наши дни.

Ще може да видите уникални моменти от създаването на първото туристическо дружество през 1895 г., обявяването на Витоша за природен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади. Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се случват днес – „Витоша 100“, „Летен Фест“, „Споделени игри“ и т.н.

Изложбата ще представи и снимки на забележителностите на планината, както и полезни занимания, които може да бъдат практикувани.

“Витоша – планината, която дава живот” ще може да видите до 8 юли.

Изложбата се осъществява от списание 360° по инициатива на Фондация „София – евростолица на спорта“ със съдействието на дирекция „Култура“ на Столична община.

 

 

За повече информация:

magazine@360mag.bg

0878 612 740

 

 

22.06.2021