Изложба "Аржентина е близо" по случай 90 г. двустранни отношения между Аржентина и България (5 – 19 юли)

Посолството на Република Аржентина в София представя изложба с изображения на туристически дестинации в Аржентина, за да отпразнува 90 години приятелство с България.

Изложбата се открива на 5 юли и може да бъде разгледана до 19 юли 2021 г. на изложбените постаменти в Галерия на открито на Столична община в Градската градина.

Аржентина, подобно на България в Северното полукълбо, е южна държава. Аржентина се простира от север на юг в южния край на американския континент.

Аржентина, подобно на България, има граници с пет държави. Това са Бразилия, Боливия, Чили, Парагвай и Уругвай. Подобно на съседите на България, тези държави поддържат исторически и културни връзки с Аржентина, които ги сближават.

Аржентина, подобно на България, притежава разнообразие от пейзажи. И в Аржентина и в България има планински вериги, морски и речни брегове, равнини и долини. Снегът и слънцето познават и двете страни, в които туристите могат да карат ски през зимата, или да се къпят в морето през лятото.

Аржентина, подобно на България, е дом на любопитни видове животни и растения, които ги красят с присъствието си. Докато пингвините отглеждат малките си по патагонските брегове, а жакарандите заливат улиците на Буенос Айрес с виолетов цвят, пеликаните се къпят в блатата по крайбрежието на Дунав, а розите парфюмират центъра на София.

Аржентина, подобно на България, се радва на богати традиции и разнообразни гастрономически предложения. Лозята, както в Аржентина, така и в България, предлагат възможност за производство на отлични вина, способни да омаят и най-изящното небце.

Изложбата се реализира с подкрепата на Столична община.

 

 

 

05.07.2021