Изкуството като стимул за активен начин на живот

Изкуството като стимул за активен начин на живот

Добър стимул ли е билет за концерт на оперни звезди за насърчаване на активния транспорт в София? Екипът на ИНОЕЪР доказва, че отговорът е „Да!“.

ИНОЕЪР подкрепя гражданите в преминаването към алтернативни начини на придвижване в София с цел по-чист въздух в столицата и по-здравословен начин на живот. На тазгодишното издание на събитието „Велошествие 2021 – София кара колело и тича за по-чист въздух“ партньорите по проекта предоставиха една нестандартна и впечатляваща награда – два безплатни билета за Галата на оперната прима Соня Йончева с Пласидо Доминго.

“Бъдете смели, живейте активно и винаги бъдете във форма и заедно! Моят начин да ви благодаря е с музика!“ – казва Соня Йончева, с чиято подкрепа бе осигурена наградата.

Събитието се проведе на 18 април и събра над 500 колоездачи и над 120 бегачи, които ентусиазирано очакваха началото на шествието и въпреки хладното време бяха твърдо решени да подкрепят карането на колело и ходенето пеша в града. Наградата, предизвика голям интерес – “Такава престижна награда е много мотивираща!” – споделиха участниците. “Награди като тази изграждат отлична репутация на велосипедистите! Браво!“ – поздравиха те. Спечелилите изразиха благодарност и признаха, че с нетърпение очакват Галата, която ще се проведе в сърцето на София на 31 август тази година.

Един активен, ползотворен ден с продължение – незабравимо преживяване в досег с творчеството на звезди от световна величина – ИНОЕЪР – направи това възможно.

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.

18.04.2021