Изградено е ново улично осветление в отсечка на бул. "Мария Луиза"

Приключи изграждането на улично осветление в отсечката на бул. „Мария Луиза“ между ул. "Опълченска" и Централна автогара. В отсечката с дължина около 1 км. са монтираниа 32 броя поцинковани стълба с  47 интелигентни светодиодни осветители  на Philips от последно поколение. Моделът UniStreet е предназначен за транспортни артерии с повишени изисквания към светлинната среда и е с вграден  локален контролер. С изграждането на новото осветление в този участък ще се реализира икономия на електроенергия – намаляване повече от три пъти на инсталираната мощност от 15,6kW на 4,51kW. Отделно с новата  система за управление на уличното осетление, която позволява регулиране на осветеността чрез заложени енергоспестяващи часови графици, се осъществява икономия от  още 30% .

Софтуерът улеснява контрола, управлението и поддръжката на осветителната уредба и дава  възможност за индивидуално управление на всяко едно осветително тяло в реално време, регулиране на осветеността от 0 до 100%,  измерване на консумацията.  Системата има възможност и за откриване на  неизправности и изпращане на алармени съобщения за възникнали проблеми с осветлението.

В момента се изпълняват ремонтни дейности на осветлението на бул. „България“, ул. „Даскал Попандрев“,  ул. „Иваница Данчев“,ул.“Беловодски път“, в район „Лозенец“ карето между ул.“Джуймс Баучър“, бул. „Черни връх“, бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Стоян Михайловски“.  Ремонтирано е осветлението и в участъци по ул. „Смърч“ и ул. „Ворино“ и ул. „Лерин“, ул. „Русалка“, карето между ул. „Добротич“ , ул. „Спас Вацов“, ул. „Рижки проход“ и ул. „Иван Гарванов“. Изпълнено е осветление и по ул. „Христо Вакарелски“, ул „Атанас Манчев“ и ул. „Професор доктор Храбър Попов“., ул. „Шандор Петьофи“, ул. „Рачка“, ул. „Княз Борис I“.

 

11.07.2017