Информация за зимната обстановка в София към 6:00 часа на 3 февруари

В София през тази нощ фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са извършвали обработки със смеси против заледяване. Обработени са трасета на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и част от общинска пътна мрежа. Работи се в райони като "Панчарево", "Нови Искър", "Банкя", Южната дъга на "Околовръстен път", „Самоковско шосе“ и ул. „Рачо Казанджията“.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Почистват се и основни улици в районите „Изгрев“, „Люлин“, в „Илинден“, „Витоша“, вътрешноквартални улици в кв. „Драгалевци“, кв. „Симеоново“. Обработени са общински пътища в с. Плана, с. Пасерел, с. Бистрица в район "Панчарево".

Започна и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове“.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват и аварийните екипи на общината.

През деня температурите ще останат ниски, възможно е образуване на заледявания. Припомняме на шофьорите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

03.02.2022