Започва ремонт на бул. "Президент Линкълн"

От 28 май започва ремонт на бул. "Президент Линкълн" в кв. „Овча купел“

Строително-ремонтните дейности започват от ул. “Карел Трънка“ до ул. “Сребърни звънчета“, като ще се работи на етапи до ул. "Зеленика" при метростанцията, която се изгражда в момента.

От 28 май до 28 юни 2019 г. се затваря за ремонт участъкът от бул. “Президент Линкълн“ от ул. “Карел Трънка“ до ул. “Д-р П. Димков“. Стеснява се трасето от булеварда между ул. “Д-р П. Димков“ и ул. “Сребърни звънчета“, като движението ще се извършва двупосочно по едното пътно платно.

Ремонтът обхваща 3.24 км и включва подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждане на тротоари там, където липсват, и обновяване на съществуващите от двете страни на булеварда. Подменят се бордюрите като при входове ще бъдат понижени. Обновява се уличното осветление.

Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Всички пешеходни пресичания ще са с понижени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с увредено зрение.

Нови светофарни уредби се поставят на трите регулирани кръстовища.

Ремонтът на бул. “Линкълн“ се извършва по съществуващото положение на пътя, като се запазват габаритите на пътните платна.

За времето на ремонта се изместват автобусни спирки „Пазара „Овча купел“ на бул. „Президент Линкълн“ след ул. „Сребърни звънчета“ в посока бул. „Никола Мушанов“ и на автобусна спирка „Ж.к. "Овча купел – 2“ в посока крайна-начална спирка на автобусни линии №№ 11, 60, 73, 102 и нощта линия № 3.

Стойността на проекта е 4,8 млн. лв. с ДДС. Срокът на изпълнение по договор е 168 дни. Фирмата изпълнител е ГБС – Инфраструктурно строителство.

27.05.2019