Информация за обстановката в столицата към 8.00 часа

Вследствие на продължаващия второ денонощие снеговалеж и ниските температури обстановката в столицата е усложнена. 160 специализирани машини са работили през изминалата нощ по почистването на София от снега.  Извършени са две обработки с бутане на снежна маса и разпръскване на реагенти. Приоритетно се обработват улици, по които се движи градски транспорт, и основни улици в кварталите. Опесъчени са пътищата в Природен парк "Витоша": „ Драгалевци  – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.  В момента се извършват  обработки на спирки и подходи на подлези.

Призоваваме гражданите да ползват градския транспорт и само при необходимост да се движат с личните си автомобили. Съветваме шофьорите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт.  По-сериозно отклонение от графика вследствие на аварии до момента  е имало по трамвайни линни  11 и 7.

6 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен, за да оказват съдействие на почистващите фирми и инспектората.

 

27.02.2018