Информация за обстановката в столицата към 10.00 часа

Екипите, ангажирани с почистването на София от снега, продължават своята работа. В момента на терен работят 182  снегопочистващи машини. Извършва се бутане на снежни маси и  разпръскване на смеси на улици, по които се движи градският транспорт, и основни улици в кварталите на София. В районите „Нови Искър“, „Панчарево“ и „Слатина“ е започнало  и почистването на част от вътрешнокварталните улици. Продължава и почистването на подходите към подлезите и спирките.  През днешния ден остават затворени „синя“ и „зелена“ зона за паркиране.

Поради навявания и опасност от лавини остават  затворени  за движение  пътищата в природен парк „Витоша“: „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.

 Движението в столицата е затруднено.

Поради авария по линията на трамваи 20 и 22 има нарушения в графика на превозните средства. Затруднено и е движението на автобус 29 и 30 до с. Балша. Временно е скъсен маршрутът на 65-та линия, като автобусите не стигат  до квартал „Манастирски ливади“ и обръщат на колелото в „Гоце Делчев“.   

Призоваваме гражданите при придвижването си в града да ползват градския транспорт. Шофьорите да излизат на пътя с личните си автомобили само при необходимост, както и да шофират със съобразена с тежките зимни условия скорост.

26.02.2018