Информация за обстановката в София към 6 часа на 28 февруари 2018 г.

Във връзка с продължаващия снеговалеж, динамична обстановка и понижението на температурите в София продължава извършването на обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Във всички 24 района на Столична община са обработени улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, опасни и стръмни участъци, общински пътища, Южната дъга на "Околовръстен път", както и основни улици в квартали. Извършена е обработка тип „ветрило” с помощта на няколко снегорина едновременно на трасето на бул. ”България”. На терен работят 138 снегопочистващи машини.

Няма затворени пътища на територията на общината.

Опесъчаване на планинските пътища във Витоша: „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички обичайни маршрути. Гражданите могат да използват градския транспорт при придвижването си.

Започна почистването на прилежащите площи на спирките на градския транспорт и пешеходните подлези.

Столичният инспекторат контролира дейността на почистващите фирми. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” подпомагат на терен дейностите и заедно с екипи на Пътна полиция съдействат за организацията на движение.

Напомняме на шофьорите, имайки предвид понижението на температурите, да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, със съобразена скорост и да спазват дистанция.

В двата Кризисни центъра на Столична община са настанени 182 души, останали без дом. Центровете са отворени 24 часа и в тях нуждаещите се получават подслон и храна.

 

28.02.2018