Информация за обстановката към 12 часа

Над 180 машини и 1022 души работят по почистването на снега в София

Не е спирала работата по почистване на основните трасета, улици и булеварди, по които се движи градският транспорт в София, във връзка с подължаващия снеговалеж. Над 180 снегопочистващи машини са на терен. Извършва се разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса.

Почистваща техника навлиза и във вътрешнокварталните улици. Работи се в районите "Триадица", "Оборище", "Лозенец", "Нови Искър", "Панчарево" и "Слатина".

Почистват се подходи към пешеходните подлези, спирки на градския транспорт и тротоари. По данни на фирмите, ангажирани с дейностите, на терен работят 1022 души. Повечето от тях са ангажирани в ръчното почистване на пешеходните пространства.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Временно поради затруднения беше нарушен графикът в движението на трамвайни линии 3, 6 и 11.

Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

В Кризисните центрове на Столична община са приети 186 души, останали без дом. Те получават подслон и храна. Центровете работят денонощно. Гражданите могат да подават сигнали на 112 и в Контактния център на Столична община на тел. 0700 17 310.

26.02.2018