Информация за: Инициатива на Столична община по повод отбелязването на 140 години София – столица на България – 03 април 2019 г.

На 03 април 2019 г., с богата празнична програма, София ще отбележи 140 години от обявяването на града за столица на България.

Столичани и гости на София ще имат възможността да се насладят на многобройни тематични инициативи, включващи чествания на открито, образователни форуми, концерти и изложби.

Водещо събитие в програмата ще бъде тържествена церемония по освещаване на знамената на всички софийски училища – държавни, общински, частни.

На 03 април 2019 г., на площад „Св. Александър Невски“, в присъствието на представители на висши държавни и общински институции, Негово Светейшество Неофит I, Патриарх Български и митрополит Софийски ще извърши специалния ритуал по освещаване на над 250 училищни знамена.

Церемонията ще се проведе под висшето командване на Илко Йорданов – бригаден генерал и командир на Националната гвардейска част, с участието на Гвардейския представителен духов оркестър.

Част от събитието ще бъде специална демонстрация от Националната гвардейска рота, свързана с отдаване на почит към бойните знамена.

Предвид необходимостта от подготовка за провеждане на мащабната кампания информираме директорите на столичните училища, че е нужно съгласието им за включване в организационна/работна репетиция и участие в инициатива по освещаване на училищните знамена по повод юбилея на София – 140 години столица на България, както и за съдействие и създаване на организация, а именно:

- определяне на ръководител на екипа знаменосци;

- информиране на учениците – знаменосци;

- информиране на родителите на учениците;

- включване в генерална репетиция на определените от директора ръководител и ученици – знаменосци;

- потвърждение за включване в инициатива по освещаване на училищните знамена на 03 април 2019 г. на e-mail: e.ilieva@sofia.bg

Генералната репетиция ще се проведе на 22 март 2019 г. на стадион „Раковски“, за времето от 11.00 до 14.00 часа, под ръководството на заместник-командир полковник Кънчо Иванов, за което е необходимо потвърждение в срок до 08 март 2019 г. на e-mail: e.ilieva@sofia.bg.

Дирекция „Образование“ към СО е структурата, която обобщава информацията за участващите училища.

 

Приложение:

Технически изисквания

28.02.2019