Хитовият бродуейски мюзикъл „Авеню Q“ – част от афиша на парк-театър „Борисова градина“ на 17 юни

 

Спектакълът на Столичен куклен театър за първи път ще гостува на  най-голямата открита сцена в столицата. След дълга пауза заради пандемичната обстановка у нас, множеството зрители, които с нетърпение очакваха представлението да се завърне отново на сцената, ще имат възможност да го гледат на 17 юни 2021 г., от 20:00 часа на сцената на  ПАРК-ТЕАТЪР „БОРИСОВА ГРАДИНА“.

Мюзикълът е дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков. Сред плеядата от водещи наши куклени и драматични актьори, певци и музиканти, участващи в спектакъла, е и известният поп изпълнител Рафи Бохосян, който доказва за пореден път, че освен добър музикант е и чудесен актьор. Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова и Ангел Николов (пиано) са артистите, с които си партнира Рафи в предизвикателния мюзикъл за възрастни. След представлението Рафи и останалите ще направят специален подарък на двама от зрителите.

„Авеню Q“ е изключително забавен спектакъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, което ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, приемане на различията. Това e весела притча за съзряването и остра сатира за проблемите на младите, възпитавани от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам”, които трябва да поемат лична отговорност за живота си. Сблъсъкът с действителността на група неудачници, възпитани в ценностната система на американската демокрация, е твърде актуален и у нас, но тук ще можете да се насладите на извънредно смешна интерпретация на привидно тежките проблеми от живота.

АВЕНЮ Q

от Робърт Лопес, Джеф Маркс и Джеф Уити

Музика и стихове: Робърт Лопес  и Джеф Маркс

Либрето: Джеф Уити (оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс)

Превод на български:  Любов Костова

Превод на песните: Десислава Софранова

Постановка: Уест Хайлър (САЩ) и Петър Кауков

Кастинг: Шели Бътлър (САЩ)

Сценография и костюми: Ивайло Николов

Кукли: Димитър Димитров и ателие на СКТ

Музикален ръководител: Роберта

Хореография и художествено осветление: Росен Михайлов

Тон-режисьор: Данаил Данаилов-Дидо

Участват: Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев - Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова

Със специалното участие на Рафи Бохосян и с участието на Ангел Николов (пиано).

Mюзикълът е представен за първи път на Бродуей от Kevin McCollum, Robyn Goodman, Jeffery Seller, Vineyard Theatre и The New Group.

Награда ИКАР 2018 за актьорския екип на спектакъла, в категория "Постижение в кукленото изкуство".

Препоръчителен родителски контрол – спектакълът не се препоръчва за лица под 16 г.

10.06.2021