Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от екипа на Ян Геел ще изнесат лекция, посветена на качествените публични пространства в градовете

На 30-и март от 18.00 часа в зала 230 на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще се състои публична лекция със свободен достъп за граждани, посветена на качествените публични пространства в градовете.

Екипът на едно от най-значимите имена в градското планиране и автор на проекти за подобряване на градската среда – Ян Геел, е в София по покана на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект Здравко Здравков. В рамките на една седмица, от 27-и до 31-и март, Gehl Architects са на посещение в София, за да  консултират експертите на Столичната община за изработването на визия за развитие на публичните пространства в централната градска част.

В рамките на седмицата Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от екипа на Gehl  ще се срещнат с кмета на града Йорданка Фандъкова и с главния архитект Здравко Здравков, както и с представители на местната власт, местната администрация и браншовите организации. Екипът ще направи проучвания на състоянието на градската среда в центъра на София и ще проведе работилница и обучение за използваните от Gehl Architects методология и подходи с представители на местната власт, местната администрация и експерти.

Литературен салон. Поетесата Анна Джаджева ще представи свои стихове и портрети

05 април   /сряда /   Камерна   зала –   18.30 ч.

Литературен салон. Поетесата Анна Джаджева ще представи свои стихове и портрети с участието на трио от Симфониета „София“.

29.03.2017