Х юбилеен фестивал за поп и рок музика „София 2020“ със специално внимание към социалнозначимата кауза в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми

В навечерието на празника на София, под патронажа на г-жа Албена Атанасова – заместник-кмет на Столична община, на 15 септември, от 19:00 ч., новото място за събития на открито Платформа А6 до НДК ще събере творци, в подкрепа на общественозначимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжори и изпълнители, за да отпразнува Х юбилейно издание на най-голeмия Фестивал за поп и рок музика – „София 2020”.

Събитието ще открие заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма г-жа Марияна Николова. С партньорството на Министерството на туризма Фестивалът ще презентира чрез видео материали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната. Затова и слоганът за 2020 год. е: „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“, за да насочи вниманието на обществото към една общественозначима кауза – подкрепа на българския туризъм.

Официални гости на Фестивала са министри и заместник-министри от министерствата на културата, туризма, труда и социалната политика, здравеопазването, както и представители на други институции.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън” и с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация (БМА) и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП).

Музикалният форум ще посрещне гостите на червен килим и с чаша вино по случай 10-годишния юбилей, а Галавечерта ще представи рецитал с ретроспекция на изпълнения, получили големите награди на фестивала през годините.

Песента на Публика ще бъде избрана чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI плюс номера на песента фаворит. Цената за абонати на мобилните оператори за един дарителския SMS е 1 лв. към всички мобилни оператори, а средствата са в подкрепа на Благотворителната кампания на Фестивала „Нека бъдем по-добри“.

15.09.2020