Група „Ревю“ с концерт в Кино „Кабана“ на 4 август

Група „Ревю“ с концерт в Кино „Кабана“

Дата: 4 август

Врати: 19:00 ч. / Начало: 20:00 ч.

Билети: 15 лв./20 лв. в мрежите на Ивентим и Урбо

С подкрепата на Столична община – Лятна програма

„Ревю“ е българска пост-пънк и ню уейв група, създадена от Васил Гюров, Кирил Манчев, Бойчо Карабойчев и Милена Славова през 1988 г., а през 1989 г. групата записва един албум, съдържащ емблематични за времето си парчета, сред които „Ала-бала“, „Директор на водопад“, „Чичо“ и др., както и парчета, записани на репетиции като „Цветя от края на 80-те“ и „Без адрес“. До 1990 г. „Ревю“ изнасят редица концерти както в България, така и в чужбина, основно в държави от бившия Източен блок. Групата печели симпатиите на публиката и музикалните специалисти, изразени в награди от елитни български конкурси за авторска музика. Режисьорът Иван Ковачев прави филм за групата, наречен „Директор на водопад“, разказващ историята ѝ и показващ откъси от техните изпълнения на живо. В края на годината, след участие на музикален фестивал в Корея, музикантите прекратяват изявите си и решават да търсят реализация в чужбина. Кирил Манчев заминава за Канада, Бойчо Карабойчев за Великобритания, Васил Гюров за Германия, Милена остава в България и продължава изявите си като соло изпълнител.

„Ревю“ се завръщат през 2001 г., когато Милена и Васил Гюров се събират отново и заедно с Михаил Пешев ("Нова Генерация") издават албума „10“. Пилотното парче „Закуска“ става песен на годината на наградите на ТВ ММ през 2002 г. През 2003 г. „1968“ е номинирана за „Най-добра песен“ в номинациите на Годишните музикални награди на Телевизия ММ. В края на 2003 г. Милена напуска групата и заминава за Англия. За кратко вокалист на групата е Андрония Попова – Рони от „Насекомикс“. След кастинг за вокалист е избрана Кристина Серафимова.

Днес групата е в състав: Кристина Серафимова – вокали, Деян Драгиев – барабани, Весо – китари, Васил Гюров – бас и вокали.

29.07.2021