Grassroots Градско първенство за смесени отбори - III и IV клас на столичните училища

Програма “Grassroots”

  и участието на Столична община ,

Дирекция „ПреВенция, интеграция, спорт и туризъм”

„Grassroots  градско първенство по футбол за смесени отбори ’ 2017”

 

Във връзка с големия интерес и успешната реализация на Програма „Grassroots” в град София, Столична община, дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” и Българският футболен съюз /БФС/ организират  за първа година Градско ученическо първенство по футбол за смесени отбори /момичета и момчета/, възрастова група III-IV клас.

Турнирът има за цел да популяризира европейски ценности, история и традиции свързани с най-популярния спорт – футбол, както и да създаде условия за равнопоставено включване на момичета и момчета, солидарност, толерантност и справедливост в спортната надпревара.

“Grassroots Градско първенство по футбол за смесени отбори - ученици III и IV клас’ 2017” ще се проведе с участието на над 530 деца - момичета и момчета от 32 столични училища, и при провеждане на 63 футболни срещи.

“Grassroots” е програма на УЕФА насочена към деца, юноши и девойки, които искат да бъдат част от Света на футбола

От шест години  Програмата се реализира на територията на Столична община при голям интерес, като бяха обучени над 950 деца 2-3 клас от 45 столични училища, а по програма „Женски футбол” от 2014 година се включиха 6 столични училища и обучени над 120 момичета,  2-3 клас

Градското първенство по футбол ще се проведе на 29 и 30 май 2017г. на терените на Спортна София 2000 ЕАД - Спортен комплекс Зона Б 5, парк „Възраждане”

 Тържествената церемония по награждаване на призьорите и закриване на шампионата ще  се състои в 15.00  часа на 30 май 2017г. /вторник/.

На тържествената церемония по награждаване и закриване на турнира са поканени да присъстват: Министърът на младежта и спорта – г-н Красен Кралев; заместник – кметът на Столична община - доц. д-р Тодор Чобанов, заместник – изпълнителният директор на БФС – г-н Павел Колев; г-н Румен Вълков – член на изпълнителния комитет и президен на аматьорската футболна лига, Представители на национална спортна академия, г-н Ян Стравински – почетен консул на България в Гданск, Полша и други гости.

Столична община ще награди с медали всички участници и Купи за I – III място, а Българският футболен съюз ще осигури професионални съдии и  топки за провеждане на срещите, както и много други изненади.

Градското първенство по футбол за ученици от столичните училища – III и IV клас е част от План за дейности по „Програма Grassroots” на БФС и Столична община за територията на град София и се реализира в подкрепа на Програма “София – Европйска столица на спорта 2018 г.”.

26.05.2017